Tuesday, 5 July 2016

eSELLApakah eSELL?


eSELL adalah sistem yg telah diperkenalkan Shaklee utk memudahkan para pembeli utk membeli barangan daripada rangkaian Shaklee tanpa perlu melalui pengedar Shaklee anda seperti biasa. Namun, anda hanya perlu  memiliki online banking utk membolehkan anda membeli barangan daripada Shaklee secara atas talian (online). Sistem ini kemudian akn memberitahu pengedar Shaklee anda akan pembelian yg dibuat. Setelah itu, pengedar anda akn menghubungi anda utk konsultasi. 

Bagaimana utk menggunakan eSELL? 


1. Klik butang 'ORDER NOW' 2. Apabila anda sudah tekan butang eSELL tersebut, paparan ini akan keluar. Sila tekan 'Agree' dan 'Next'
3. Setelah itu, paparan ini  akn muncul mengenai produk2 yg ditawarkan Shaklee. Anda hanya perlu tick serta untick produk yg anda ingin dan tidak ingin beli mengikut kemahuan anda. Anda juga boleh membuat penambahan kuantiti. Harga akan ditunjukkan bersama-sama produk. Tekan 'checkout' apabila anda sudah pasti akn produk2 yg ingin dibeli.


4. Setelah itu, customer perlu mengisi maklumat diri di semua arrow berwarna merah yg disediakan. Kemudian, tekan 'continue'. 


5. Paparan pembayaran akn muncul. Klik 'proceed for payment.'6.Setelah itu, customer boleh membuat pembayaran secara online  menggunakan  Credit atau Debit Kad  dengan mengisi ruangan yg disediakan.   Klik 'confirm payment' utk proses pembayaran. 


7. Setelah anda konfirmkan pembayaran, Shaklee akn mengeluarkan resit utk anda dan apabila paparan seperti di bawah keluar,maksudnya pembelian anda telah diterima dan berjaya. Anda boleh print atau simpan resit anda di bawah utk rujukan masa akan dtg. Shaklee akn terus menghantar barangan pembelian anda ke rumah anda.

8. Saya kemudian akn menghubungi anda utk konsultasi penggunaan produk. Terima kasih kerana membeli dengan saya.:)

No comments:

Post a Comment